8 april 2020

FAQ

Speciaal voor deze vraag hebben we een overzichtelijk document voor u samengesteld waarin u de benodigde en verplichtte inventarisatie kunt terugvinden.

In Zeeland is er een veelheid aan routes mogelijk en voor ieder vaarniveau is er een ruime keuze. Van zeer relaxt genieten en korte stukken zeilen tot “hard zeilen” en afzien en alles er tussen in! Maar ook kindvriendelijk, “culinair” of voor natuurliefhebbers die rust en ruimte zoeken is er van alles te vinden.

Om veilig, verantwoord, maar vooral ook ontspannen te kunnen genieten van zeilen is ervaring noodzakelijk. Hoeveel ervaring hangt af van het gekozen schip, het vaarwater dat je wilt opzoeken en (in mindere mate) het weer dat er tijdens je tocht zal zijn.

Tegelijkertijd is ons vaargebied ook enorm divers en hoef je ook geen doorgewinterde “zeerot” te zijn voordat je je eerste zelfstandige zeiltocht kan gaan maken.

Twijfel je nog aan je vaardigheden of is het al lang geleden en poets je je skills graag eens op? In combinatie met de huur van een van onze jachten kan je ook voor een dagdeel, dag of meerdere dagen een van onze ervaren en CWO gediplomeerde instructeurs bijhuren. Zo is het heel makkelijk om het schip dat je gehuurd hebt te leren kennen en daarna met het volste vertrouwen en opgefriste vaardigheden zelfstandig de Delta te verkennen!

Het is niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, maar is wel prettig.

Heb je al een doorlopende verzekering dan moet je je zeker niet dubbel verzekeren! Check hooguit of er geen open onderdelen in je dekking zitten.

Besef je wel dat zaken als schade aan of beschadiging van eigen spullen, blessures niet gedekt worden door de scheepsverzekering.

Een reis verzekering dekt in de meeste gevallen géén schade aan het schip, dus als je daar geen/zo klein mogelijk risico wilt lopen, is het overwegen van een borgsomverzekering te overwegen.

Wanneer u een zeiljacht wilt huren, kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie, waaronder de beschikbaarheid van specifieke zeiljachten.

Net zo lang als je zelf wilt. In het hoogseizoen verhuren we de schepen alleen voor vaste perioden. Met Hemelvaart en Pinksteren betekent dat dus verlengde weekends (of langer), in de zomer zijn dat altijd hele weken, of veelvouden daarvan.

Heeft u na het lezen van deze antwoorden nog geen antwoord op uw vraag? Neem dan contact op met onze  helpdesk. Onze medewerkers staan u graag te woord en geven antwoord op al uw vragen.